Glimmering

Esittelymme

Olen Johanna Määttä ja asun puolisoni Markon sekä kolmen koiramme kanssa omakotitalossa Rovaniemellä, Hirvaalla. Kotimme on ihanan maalaisidylin keskellä: metsäpolut lähtevät kotiovelta ja vesistölle on matkaa kivenheiton verran. Nautimme koiriemme kanssa olostamme, sillä puitteet harrastamiseen ja ulkoiluun ovat vuodenajasta riippumatta mahtavat.

Syntymäjuureni ovat Lapissa, Ranualla. Luonto ja eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni,  sillä lapsena vietin suurimman osan vapaa-ajastani mummolassa maalla hoitaen maatilan eläimiä. Omasta koirasta haaveilin jo lapsuudessa, kultainennoutaja oli lempirotuni.  Minulla oli pieni kultsipehmolelu, jota kuljetin mukanani kaikkialle. Koiraa emme lapsuuden kotiin voineet ottaa veljeni allergian vuoksi, mutta oman kanin sain kahdeksanvuotiaana. Kanien kanssa harrastin estekisoja ja näyttelyitä. Ala-asteella mukaan tuli myös hevosharrastus. Kotonamme liikuttiin paljon luonnossa: marjastettiin, kalastettiin sekä metsästettiin.  Marko on harrastanut nuoresta saakka metsästys ja kalastusta.  Käytämme koiriamme apuna metsästyksessä. 

Oman koiran haave toteutui vuonna 2008. Ensimmäinen oma koirani oli kultainennoutaja Tinja, joka muutti meille aikuisiällä. Tinja opetti minua kirjaimellisesti kantapään kautta jokaiseen lajiin ja ihan arkielämään. Meillä oli alussa omat haasteemme, kuten varmasti kaikilla alkajilla on. Tinjan myötä innostuin kaikenlaisesta koiraharrastamisesta: kisasimme tokoa, kävimme noutotreeneissä ja näyttelyissä. Lapsuudessa isäni mukana metsällä olin saanut pientä kipinää metsästykseen, mutta puolisoni myötä metsästysharrastus innoitti mukaansa uudemman kerran. Metsästäjäntutkinnon kävin vuonna 2010. Näyttelyt-, tottelevaisuus-, metsästys- sekä rodunomaiset harrastukset ovat mielenkiintoni kohteita edelleen.


Vuonna 2015 suoritin kasvattajan peruskurssin ja anoin kennelnimeä "Glimmering" jonka myönnettiin minullevuonna 2015.  Sana Glimmering tarkoittaa suomeksi pakkasen tuomaa kimallusta/hehkua lumen pinnalla, joka heijastuu kauniisti lumea vasten.

Pakkasenhehku eli Glimmering lumenpinnalla
Pakkasenhehku eli Glimmering lumenpinnalla

Kasvatan kotioloissa pienimuotoisesti. Koiramme, sekä pennut elävät perheemme arjen keskellä. Kasvatustyössäni tavoitteenani on terve ja hyväluonteinen kultainennoutaja ja norjanharmaa, josta kasvaisi perimän puolesta ihania harrastuskavereita. Toivon kasvateiltani kuvattavan PEVISA ohjelman mukaiset tutkimukset, joka tukee kasvatustyöni terveyttä. Toivon löytäväni kasvateilleni kodit, joissa koira kohdataan yksilönä ja mahdollistetaan koiralle yksilöllisesti tarpeelliset harrastusmahdollisuudet viriketoimintana tukemaan arjen sujuvuutta. Tukea sopivan harrastuksen löytämiseen annan mielelläni, mietitään yhdessä! Jokainen kasvatti on minulle tärkeä, joten haluankin luoda luottavaisen suhteen kasvattamiini koiriin ja niiden omistajaperheisiin. 

-Johanna & Marko -