Nuorten koirien katselmus, Raahe

18.06.2021

Glimmering Arctic Pearl " Pieta" kävi Raahessa Golden Ringin järjestämässä Nuorten koirien katselmuksessa.

Mikä on Nuorten koirien katselmus? 

Katselmuksessa arvioidaan sekä rodunomaista työskentelyä että koiran rakennetta ja ulkomuotoa. Jokainen koira saa katselmuksen jokaisesta osiosta kirjallisen arvostelun. Ulkomuoto-osuudesta vastaan ulkomuototuomari ja nouto-osuuksista Golden Ringin nometoimikunta tai paikallisen noutajakoirayhdistyksen kokeneet kouluttajat.

Koirat suorittavat katselmuksessa neljä (4) eri tehtäväpistettä. Nouto-osiot koostuvat vesityöstä, markkeerauksesta ja hakualuetyöskentelystä. Neljäntenä tehtäväpisteenä on ulkomuoto ja rakenne. Katselmuksessa arvioidaan myös koiran reagointia laukaukseen (jos ohjaaja niin haluaa) sekä sosiaalista käyttäytymistä toisia koiria ja ihmisiä kohtaan. Koiran ei tarvitse osata valmiiksi mitään, vaan tässä katselmuksessa nimenomaan tarkastellaan koiran luontaista kykyä tehtävien suorittamisessa. Tärkeintä on, että koira tulee luokse kutsuttaessa. Tehtävät voidaan tehdä dummylla tai riistalla .

Olen todella tyytyväinen Pietan arvioon päivästä, näet sen kuvista. Etenkin tehtäväpisteet, noissa tarkasteltiin koiran rodunomaisia työskentelyjä, miellytti paljon omistajaa. Mukana oli myös Pietan veljet Eppu ja Vertti, joiden arvostelut olivat myös miellyttävää luettavaa.